Rüzgar

Sayın Okul Yönetimi,

Okulunuzun 5. sınıf öğrencisi olarak derslerin işleyişi ile ilgili olarak bir önergem vardır, işte aşağıda bulabilirsiniz.

Aynı gün içinde gördüğümüz tüm derslerde aynı konunun işlenmesini öneriyorum. Böylelikle okula gelişimizin daha zevkli hale geleceğini ve derslerde daha çok eğleneceğimizi, öğreneceğimizi düşünüyorum.

Sizi hemen aydınlatmak için bir örnek üzerinden gitmek isterim.

Mesela 8 Temmuz 2013 gününün konusu rüzgar olsun.

Öncelikle fizik dersinde rüzgarı meydana getiren basıncı ve değişikliklerini iyice bir öğrenelim ki yüksek basınca çıkan birine alçaktan davranırsak rüzgar yiyeceğimizi bilelim.

Türkçe dersimizde rüzgar kelimesinin anlamından yola çıkalım, rüzgar ekip fırtına biçmeyelim. Rüzgarlı deyişlere değinelim; kendimize rüzgar tutmayan bir yer seçelim, rüzgardan nem kapanlardan olup da mızmızlanmayalım, tüm ödevleri rüzgar gibi bitirelim… Bunlar yetmesin bize, bir de içinde rüzgar geçen bir şiir inceleyelim.

Edip Cansever’den Hoşlandığım Kadınlar bizi rüzgar çarpmış gibi sersemletecektir, şu aralar kızlarla başım belada da;

Ne yapsam neye benzetsem;
Bu mahzun halimi.
Aşıklık değil benimkisi,
Yolculuk değil,
Neyi duysam hüzünlenirim,
En ufak şeyi, rüzgarı bile.
Kimseye benzemez gülmem konuşmam,
Kimseye benzemez hoşlandığım kadınlar,
O kadınlar ki rüzgara verip saçlarını,
Resimlerde yaşayan,
Şiirlerde yaşayan..

Coğrafya dersinde ise  güneybatıdan lodos, kuzeydoğudan poyraz ile başlayalım, camı açıp rüzgar varsa nereden geldiğini tahmin edelim. İleride çocuğumuz olduğunda, ona Rüzgar ismi verirsek hangi yönden geleceği belli olmadığından Bora gibi yön belirtili bir rüzgar ismi vererek yaramazlığını azaltıp azaltamayacağımızı düşünelim.

Matematik dersinde hani aynı noktadan yola çıkan iki araba vardı ya, onlar bu kez rüzgar sörfü yapan iki kişi olsa ve biz onlardan birinin Çağla Kubat olup olmadığını merak ederken öğretmenimiz kulağımızı çekse, biz de rüzgar hızı ile A noktasına ne kadar sürede varacaklarını hesaplasak?

Önerilerim bu kadardır. TBMM Genel Kurulu’nun attığı tweetlerdeki gibi ‘5. Sınıf öğrencisi Rüzgar Geçti’nin önerisi kabul edilmedi’ demeyeceğinizi ümit ediyorum.

Saygılarımla,

Rüzgar Geçti

Banu

Yorum bırakın